Články - mám gestační diabetes

Co je glykemický práh?

Glykemický práh říkáme hodnotě glykemie, při které se začnou objevovat hypoglykemické příznaky. U zdravých lidí představuje tento práh stabilní hodnotu. U diabetiků se často mění, podle toho, na jakou hladinu…

zobrazit celé >

Jak pohostit diabetika?

Nutriční terapeutka Mgr. Zuzana Švédová, která pro časopis DIAstyl připravuje rubriku Dia moučníky, sepsala rady pro rodiny a přátele diabetiků, jak připravit vhodné pohoštění. Diabetici na návštěvách totiž musí velmi…

zobrazit celé >

Vliv sacharidů na glykemii

Volba vhodné stravy při diabetu vyžaduje zkušenosti. Pokud ale budete mít přehled o tom, jak které potraviny ovlivňují vaši hladinu cukru, bude pro vás život s diabetem snadnější a budete…

zobrazit celé >

Jak (ne)jíst u televize

Dvacátá výzva společnosti STOB pro tento rok se zaměřila na častý zlozvyk, a tím je jedení u televize či počítače. Dobře víme, že pokud by se nám ho podařilo zbavit,…

zobrazit celé >

Jarní detox? Nepotřebuji!

Výzva pro tento týden v programu “Výzva 52” se týká populární jarní očisty organismu. Je skutečně potřeba? Může být účinná? Jaká skrývá nebezpečí? Přečtěte si, jak to vidí odborníci na…

zobrazit celé >

Viróza dokáže diabetika potrápit

Akutní virová onemocnění mívají u diabetiků vleklejší průběh a mohou být provázeny zhoršením cukrovky samotné. Oproti lidem bez diabetu je nutné do léčby zahrnout častější měření glykémie a hlídat si dostatečný…

zobrazit celé >