Lucie Borhyová: Omezovat se v jídle? Tělo si řekne, na co má chuť
Mohlo by se zdát, že za těch 5 let od posledního rozhovoru pro DIAstyl se u moderátorky Lucie Borhyové nic moc nezměnilo. Není to tak. Mnohem více se vedle rodiny…
zobrazit celé >Mohlo by se zdát, že za těch 5 let od posledního rozhovoru pro DIAstyl se u moderátorky Lucie Borhyové nic moc nezměnilo. Není to tak. Mnohem více se vedle rodiny…
zobrazit celé >Vyznavači zdravého životního stylu – a snad i většina diabetiků – konzumují ovesné vločky téměř denně. Bez ovesné kaše (tzv. porridge) si neumíme představit snídani doma ani v hotelové restauraci….
zobrazit celé >Jen málokterá potravina je pro náš organismus tak důležitá jako rybí tuk či olej. Japonci snědí ročně asi 70 kg ryb na osobu a je známo, že se těší dobrému…
zobrazit celé >Inzulín je pro některé diabetiky doslova životní záležitostí. Při odchodu z domova tak musíme myslet na to, abychom nezapomněli klíče, peněženku, mobil a k tomu všemu i inzulín a glukometr….
zobrazit celé >Priessnitz proslul ještě za svého života používáním vody při léčebných procedurách, z nichž některé se ve vodoléčebných lázních používají dodnes. Jeho jméno nese také obklad (zábal), který při určitých zdravotních…
zobrazit celé >Přehoupli jsme se do druhé poloviny zimy. Vánoce jsou definitivně za námi, ale do jara je ještě daleko. Právě na přelomu ledna a února nám začíná být zima dlouhá a…
zobrazit celé >Tuk je jednou z makroživin, kterou tělo potřebuje ke správné funkci našeho systému. O tom, jaké tuky jsou a nejsou vhodné, se vedou dlouhé debaty a vytvářejí se mnohačetné studie….
zobrazit celé >Byl vám diagnostikován diabetes 2. typu a vy se obáváte, co vše budete muset – či spíše nebudete smět – jíst? Jakou speciální dietu budete muset dodržovat? Autorka článku Kateřina…
zobrazit celé >Další lednový týden přinese nejen silnou motivaci a nápravu rodinných vztahů, započne také změna vlády Kozoroha na bohémského Vodnáře. Ten je silně zaměřený na úspěch, proto by se mohli někteří…
zobrazit celé >Ořechy byly vyhledávanou pochoutkou již v pravěku a jejich obliba trvá dodnes. Kvůli nízkému obsahu sacharidů a vysokému podílu zdraví prospěšných tuků jsou vhodné i pro diabetiky. Mimo dalších výživově…
zobrazit celé >