Salát s quinoou a avokádem
Jaro je čas, na který se všichni těšíme. Jak pro novou barevnost přírody, tak pro novou čerstvou dávku všech svěžích potravin na trzích, které chutnají úplně jinak než ta nejkvalitněji…
zobrazit celé >Jaro je čas, na který se všichni těšíme. Jak pro novou barevnost přírody, tak pro novou čerstvou dávku všech svěžích potravin na trzích, které chutnají úplně jinak než ta nejkvalitněji…
zobrazit celé >Pro kariéru automobilového závodníka se pevně rozhodl už jako malý kluk – stejně jako mnoho dalších dětí. V jeho případě však dětské přání neustoupilo pozdější „rozumnější“ volbě. Brazilec Miguel Paludo…
zobrazit celé >Při diabetu bychom se měli snažit u dezertů a moučníků omezit co nejvíce pšeničnou mouku, ale také řepný či třtinový cukr. Nebojte se experimentovat a měnit zažité představy o pečení.
zobrazit celé >Za diabetoložkou MUDr. Radkou Nágelovou z ostravské fakultní nemocnice si často chodí pro radu nastávající maminky. Ve své péči má jak pacientky s gestačním diabetem, tak diabetičky 1. typu, kterým…
zobrazit celé >Skupina vědců z Technologické univerzity Nanyang (NTU) v Singapuru vyvinula nanočástici, jejíž jádro je naplněné inzulinem. Díky této pokročilé technologii by tak bylo možné užívat inzulin v podobě tablet, což…
zobrazit celé >Mnoho diabetiků se ve svém zaměstnání za svoji nemoc stydí a často se tak stává, že ani jejich nejbližší spolupracovníci nebo nadřízení netuší, že jejich kolega má diabetes. Je vhodné…
zobrazit celé >Umělá sladidla patří v potravinářství mezi hojně využívané náhrady cukru, jelikož mají často několikanásobně větší sladivost a přitom obsahují minimum kalorií. Nový výzkum pod vedením vědců z lékařské fakulty a…
zobrazit celé >Luštěniny do zdravého jídelníčku rozhodně patří. Jsou zdrojem rostlinných bílkovin, antioxidantů, minerálních látek, vitamínů a vlákniny. Ze zkušenosti však víme, že je řada lidí neumí do jídelníčku zařadit a jejich…
zobrazit celé >Její uvažování nad životním stylem je inspirativní. Nakažlivý je i její optimismus. Ten nejspíš zdědila po otci. Diabetikovi, který si nemoc nepřipustil víc, než je nutné.
zobrazit celé >Při diabetu bychom se měli snažit u dezertů a moučníků omezit co nejvíce pšeničnou mouku, ale také řepný či třtinový cukr. Nebojte se experimentovat a měnit zažité představy o pečení.
zobrazit celé >