Meruňkový džem s vanilkou
Léto a časný podzim jsou obdobím zavařování. Řada starých českých receptur na džemy a marmelády však obsahuje poměrně dost řepného cukru, kterému se při diabetu snažíme vyhýbat a používáme jej…
zobrazit celé >Léto a časný podzim jsou obdobím zavařování. Řada starých českých receptur na džemy a marmelády však obsahuje poměrně dost řepného cukru, kterému se při diabetu snažíme vyhýbat a používáme jej…
zobrazit celé >Vědci z australské univerzity University of Newcastle mají dobré zprávy zejména pro ty diabetiky, kteří svou glykemii stále kontrolují za pomoci glukometru. Každodenní píchání do prstu kvůli měření cukru v…
zobrazit celé >Pokud chcete rychle zhubnout přerušovaný půst není, podle nového výzkumu, tím nejlepším řešením. Tato nová studie britských vědců z University of Bath zjistila, že lidé, kteří se pustili do přerušovaného…
zobrazit celé >Podle amerických vědců z University of Arizona (UA) existuje spojitost mezi zvyšujícím se počtem lidí s obezitou a výskytem diabetu 2. typu. Tito vědci věří, že klíčem k nové inovativní…
zobrazit celé >Zrak je nejdůležitějším lidským smyslem. Na naše oči ovšem číhá ve světě okolo nás řada nástrah. Poradíme vám, jak svůj zrak můžete co nejlépe chránit a pečovat o něj!
zobrazit celé >V aktuálním čísle časopisu DIAstyl jsme se zaměřili na prevenci chronických komplikací diabetu. Lékařka pražského IKEMu MUDr. Klára Sochorová věnovala pozornost problematice normoglykémie u nediabetiků a tomu, jak se k…
zobrazit celé >Suroviny: 1 vejce, 1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 3 listy hlávkové kapusty, 1/2 šálku quinoy, 1 šálek kuřecího vývaru nebo vývaru z mořských řas, 100 g cherry rajčátek,…
zobrazit celé >Jak má vypadat správná svačina, která zasytí a dodá potřebné živiny? Co si vzít na svačinu, když nás tlačí čas? A je vůbec nutné svačit? Někdo doporučuje jíst 5x–6x denně,…
zobrazit celé >Vědci už nějakou dobu vědí, že je inzulin životně důležitý pro regeneraci a růst zrakových neuronů, které přenáší smyslové informace o vnějším prostředí do mozku. Relativně málo však zatím vědí…
zobrazit celé >Léto s sebou přináší velký výběr sezónních potravin – ovoce a zelenina bývají v této době nejchutnější, obzvlášť, když si je můžeme sami nasbírat. I na cestách můžeme objevit řadu…
zobrazit celé >