Mlsáme při cukrovce: Nepečená duo roláda z kokosu a kakaa je ideální cukroví pro diabetiky
LINECKÉ KOLÁČKY
Potřebujete:450g polohrubé mouky,150g másla,2 vejce,100g sorbitu,3/4 kypřícího prášku do pečiva, 4–5 lžic mléka,hladká mouka na vyválení,tuk na vymazání plechu nebo pečicí papír,rybízová dia marmeláda na promazání
Recept na 25 – 30 porcí.
1 porce obsahuje = 100 kcal,
tuky: 5g, sacharidy: 15g, bílkoviny: 2g
Postup přípravy:
1.Na vál prosejeme mouku,přidáme změklé máslo,vejce,sorbit a prášek do pečiva.Dle potřeby přidáme
mléko a vše propracujeme ve středně husté těsto,které necháme několik hodin odpočinout.
2.Poté těsto vyválíme na plát silný asi 2–3 mm a tvořítkem vykrajujeme středně velká kolečka.
Do jedné poloviny koleček vykrojíme tvořítkem ještě malé kulaté středy (očka).Pečeme dozlatova.
3.Vychladlá kolečka slepujeme dia marmeládou tak,že v horním dílku je vykrojené očko.
1173
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný