Špaldová pizza se špenátem

Špaldová pizza se špenátem

V teplých jarních a letních dnech je nejlépe v přírodě! Můžeme vyrazit na výlet nebo si dopřát piknik na čerstvém vzduchu. K tomu se hodí zabalit si zdravé dobroty, které nám cestování a pobyt v přírodě zpříjemní. Ochutnejte například vynikající a především zdravou variantu klasické pizzy.

Energetická hodnota na 100g: 237 kcal., 11 g tuků, 12 g bílkovin, 20 g sacharidů

Suroviny na těsto: 200 g celozrnné špaldové mouky, 50 g řepkového oleje, 100 ml vody, ½ kostky droždí, 1 vejce, špetka soli, oregano

Suroviny na směs na pizzu: 80 g ideálně 90 % šunky, 50 g rajčatového pyré, 80 g sýra mozzarella, 50 g sýra goudy light, 50 g kukuřice, 100 g cherry rajčat, 100 g listového špenátu (může být i mražený)

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme těsto. V míse pečlivě promícháme mouku, olej, vejce, špetku soli a trochu oregana.
  2. Poté si ve vlažné vodě rozmícháme droždí a přidáme jej do těsta. Těsto nenecháváme kynout!
  3. Z těsta si vytvoříme rovnou placku, kterou potřeme rajčatovým pyré a poklademe šunkou, mozzarellou a strouhaným sýrem. Přidáme i zeleninu.
  4. Nakonec přidáme i zbylé suroviny – kukuřici, cherry rajčata a špenát (pokud použijeme špenát mražený, je nutné jej nedříve vyždímat od přebytečné vody, aby pizza nebyla mokrá).
  5. Pizzu pečeme asi 30 minut na 180°C.

Pavla Janovská, DiS.

1291

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku