![Sterilovaná rajčata bez cukru, soli a octa](https://www.diastyl.cz/wp-content/uploads/2019/10/Sterilovana-rajcata-bez-cukru-soli-a-octa-600x600.jpg)
Sváteční předkrm s uzeným lososem
![Sváteční předkrm s uzeným lososem](https://www.diastyl.cz/wp-content/uploads/2019/11/smoked-salmon.jpg)
Potřebujete:500g uzeného lososa,nakrájeného na tenké plátky,300g crème fraîche,100g krémového sýra,5 lžiček citrónové šťávy,2 lžičky mletého fenyklu,3 lžičky olivového oleje,1 salátová okurka,čerstvý kopr,špetka erythritolu,soli,čerstvě umletého pepře
Recept pro 8 osob.
1 porce obsahuje = 334 kcal,
tuky: 17,6 g, sacharidy: 2,9 g, bílkoviny: 28,1 g
Postup přípravy:
1. 200 g lososa umixujte do hladka tyčovým mixérem. Přidejte crème fraîche a krémový smetanový sýr (např.Philadelphia), špetku soli, mletý fenykl, pepř a 2 lžičky citrónové šťávy. Vše rozmixujte.
2. Formičky na menší muffiny vytřete olejem, vyložte zbývajícími plátky lososa (nechejte je přesahovat dosti přes okraj formy, aby vystačily i na zabalení). Umixovanou směs vložte do formiček a přesahující plátky lososa přes náplň přeložte. Přikryjte fóliií a nechte přes noc uležet v chladu.
3. Zbývající citrónovou šťávu smíchejte s olivovým olejem a sladidlem. Okurku očistěte a nakrájejte na plátky.
4. Teriny vyklopte z formiček, naaranžujte na hnízdečka z plátků okurek, posypte sekaným koprem a přelijte dresinkem.
1133
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný