Banány: Zatracované ovoce, které má schopnost předcházet diabetu
Sterilovaná rajčata bez cukru, soli a octa
Potřebujete:2kg rajských jablek
500 ml = 3 sklenice
100 g obsahuje = 24 kcal,
tuky: 0,5g, sacharidy: 5g, bílkoviny: 1,5g
Postup přípravy:
1.Rajská jablka ponořte do vařící vody asi na minutu a po vyndání z vody sloupněte lehce
z rajčat slupku.
2.Rajčata pokrájejte na čtvrtky a vkládejte do hrnce.Pokud má rajče vetší a tvrdší střed,
můžete jej celý vyříznout.
3.Pokrájená rajská jablka dejte dusit na mírný oheň dokud se nezačnou oddělovat středy rajčat
od okolní „kůry“.
4.Takto mírně podušená rajčata naběračkou přendejte do sklenic,které zavíčkujete a vložíte
na 10 min do vodní lázně, kde při 70 °C ještě sterilujete.Potom sklenici vyndejte a nechte
dnem vzhůru vychladnout.
1033
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný