Pečený pstruh s koprem a brambory

Ryba připravovaná na ohni je sice jedinečná, ale pokud k tomu nemá člověk ideální podmínky, nepohrdne ani tou pečenou z trouby. Záleží samozřejmě na její kvalitě i způsobu přípravy. Jestliže jste doposud váhali, jak na to, teď máte šanci zkusit si recept, který zvládne i kulinární začátečník.

Pečený pstruh s koprem a brambory

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 40 minut

Náročnost: *

Ingredience:

  • 2 ks pstruha
  • 300 g přílohových brambor
  • 2 svazky čerstvého kopru
  • 1 citron
  • 150 g másla
  • hrst hladkolisté petržele
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

Postup:

  1. Ryby omyjte, osušte papírovou utěrkou a osolte a opepřete.
  2. Citron nakrájejte na kolečka a vložte ho do naříznutého pstruha spolu s očištěnými větvičkami kopru.
  3. Vrchní stranu ryby nařízněte párkrát křížem a pečte zakápnutou olivovým olejem na pečicím papíru v troubě předehřáté na 180 stupňů 15 minut.
  4. Mezitím uvařte přílohové brambory.
  5. Rybu a brambory podávejte s rozpuštěným máslem a čerstvou, posekanou petrželovou natí.

Tip: Připravujete-li si doma rybu, zohledňujte, že je rybí maso většinou velmi jemné. Proto byste se měli vyvarovat časově náročných úprav nebo nepřiměřených teplot.

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x