
Pečený pstruh s koprem a brambory

Ryba připravovaná na ohni je sice jedinečná, ale pokud k tomu nemá člověk ideální podmínky, nepohrdne ani tou pečenou z trouby. Záleží samozřejmě na její kvalitě i způsobu přípravy. Jestliže jste doposud váhali, jak na to, teď máte šanci zkusit si recept, který zvládne i kulinární začátečník.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 40 minut
Náročnost: *
Ingredience:
- 2 ks pstruha
- 300 g přílohových brambor
- 2 svazky čerstvého kopru
- 1 citron
- 150 g másla
- hrst hladkolisté petržele
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup:
- Ryby omyjte, osušte papírovou utěrkou a osolte a opepřete.
- Citron nakrájejte na kolečka a vložte ho do naříznutého pstruha spolu s očištěnými větvičkami kopru.
- Vrchní stranu ryby nařízněte párkrát křížem a pečte zakápnutou olivovým olejem na pečicím papíru v troubě předehřáté na 180 stupňů 15 minut.
- Mezitím uvařte přílohové brambory.
- Rybu a brambory podávejte s rozpuštěným máslem a čerstvou, posekanou petrželovou natí.
Tip: Připravujete-li si doma rybu, zohledňujte, že je rybí maso většinou velmi jemné. Proto byste se měli vyvarovat časově náročných úprav nebo nepřiměřených teplot.
Zdroj: www.akademiekvality.cz
195
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný