![Sezamový hovězí burger](https://www.diastyl.cz/wp-content/uploads/2018/01/hovezi-sezamove-maso-600x600.jpg)
Hovězí karbanátky s červenou řepou
![Hovězí karbanátky s červenou řepou](https://www.diastyl.cz/wp-content/uploads/2020/02/beetroot-beef-burgers-1.jpg)
Potřebujete: 800 g mletého hovězího masa, 150-200 g vařené nebo sterilované červené řepy, 2 ks červené cibule,sůl,pepř, 1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu.
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 410 kcal,
tuky: 23 g, sacharidy: 10 g, bílkoviny: 40 g
Postup přípravy:
1. Hovězí mleté maso osolíme, opepříme smícháme s drobně nasekanou cibulí, nastrouhanou červenou řepou a čerstvě strouhaným křenem.
2. Z masa tvarujeme malé ploché karbanátky, které skládáme na pečicí plech s grilovací mřížkou a v troubě rozehřáté na 190 °C pečeme po dobu cca 25–30 minut.
3. Hotové karbanátky podáváme s vařeným bramborem ve slupce, s kouskem másla a nezapomeneme přistrouhat pro vůni trochu čerstvého křenu a karbanátky jím posypat.
1799
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný