Hovězí karbanátky s červenou řepou

Hovězí karbanátky s červenou řepou

Potřebujete: 800 g mletého hovězího masa, 150-200 g vařené nebo sterilované červené řepy, 2 ks červené cibule,sůl,pepř, 1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu.

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 410 kcal,
tuky: 23 g, sacharidy: 10 g, bílkoviny: 40 g

Postup přípravy:

1. Hovězí mleté maso osolíme, opepříme smícháme s drobně nasekanou cibulí, nastrouhanou červenou řepou a čerstvě strouhaným křenem.

2. Z masa tvarujeme malé ploché karbanátky, které skládáme na pečicí plech s grilovací mřížkou a v troubě rozehřáté na 190 °C pečeme po dobu cca 25–30 minut.

3. Hotové karbanátky podáváme s vařeným bramborem ve slupce, s kouskem másla a nezapomeneme přistrouhat pro vůni trochu čerstvého křenu a karbanátky jím posypat.

 

 

1701

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku