Sezamový hovězí burger

Potřebujete: 1kg mletého hovězího masa, 2 zelené cibulky, 2 stonky citronové trávy, 2 stroužky česneku, 50 g sezamových semínek, 1/4 lžičky sušeného zázvoru, kurkumu, pepř, sůl

Sezamový hovězí burger

Recept pro 8 osob.
1 porce obsahuje = 220 kcal,
tuky: 9g, sacharidy: 30g, bílkoviny: 4g

Postup přípravy:

1. Cibulku,citrónovou trávu a česnek očistěte a nasekejte najemno.

2. Ve větší misce smíchejte mleté maso s bylinkami,česnekem a kořením.
Vše dobře promíchejte(nejlépe rukama) a z připravené směsi vytvořte 8
přibližně stejných porcí.

3. Připravte si plech s pečicím papírem.Troubu si nechte rozehřát na 200°C.

4. Každou porci masa ještě zpracujte jednotlivě a nakonec vytvořte placku
vzhledu burgeru.Takto připravené masové placky postupně obalte v sezamových
semínkách.Pořádně semínka do masa vmáčkněte,aby jich tam zůstalo co nejvíce.
Burgery pak rozložte na připravený plech.

5. Plech dejte do rozehřáté trouby a při teplotě 200°C pečte dozlatova asi
20–30 minut.V polovině pečení placky obraťte,aby byly krásně opečené z obou
stran.

6. Po dopečení masa jím můžete naplnit burgerovou housku.Nejprve ji naplňte ze-
leninou,kořením či vlastními omáčkami podle chuti,pak přidejte pečené maso.Vše
přiklopte a můžete vrátit zpět do ještě vyhřáté trouby,nebo do grilu,aby se vše
prohřálo a chutě se spojily.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

 

Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na