Teplý krůtí salát s mangem

Teplý krůtí salát s mangem

Na 4 porce potřebujete: 750 g krůtího masa, 500 g čínského zelí nebo ledového salátu, 1 mango, 1 jablko, kelímek bílého jogurtu do 3 %, 1 citrón, mletý čerstvý zázvor, sůl, olej

Výživové hodnoty na 1 porci:
305 kcal
Bílkoviny: 43 g
Sacharidy: 15,5 g
Tuky: 8,5 g

Postup:
1. Krůtí maso nakrájejte na nudličky a promíchejte v marinádě z jogurtu, zázvoru, citrónu a oleje a orestujte ho.

2. Mezitím si nakrájíme čínské zelí nebo ledový salát, mango a jablko.

3. Ovoce zakápněte citrónem, aby nezhnědlo.

4. Nakonec vše smíchejte dohromady.

Tip: K pozdní večeři můžete vynechat krůtí maso, i tak bude salát skvěle chutnat a navíc vás příjemně zahřeje.

Zdroj: NATURHOUSE

532

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku