Tvarohové knedlíky s letním ovocem
Léto s sebou přináší velký výběr sezónních potravin – ovoce a zelenina bývají v této době nejchutnější, obzvlášť, když si je můžeme sami nasbírat. I na cestách můžeme objevit řadu lahůdek, které bychom jindy neochutnali, např. z ryb a mořských plodů. Přinášíme vám inspiraci na odlehčené letní dobroty, které potěší chuťové pohárky i vaše zdraví. Dobrou chuť!
celkem: 4 porce
na 1 porci 292,8 kcal; 19 g bílkovin; 14,1 g tuků; 26,8 g sacharidů
Suroviny: 2 nízkotučné tvarohy, 2 velká vejce, 60 g kokosové mouky, 1 vrchovatá lžíce inulinu, 1 rovná lžíce psyllia, špetka soli, 1/4 lžičky prášku do pečiva, 600 g sezónního ovoce, 2 lžíce čekankového sirupu
Postup:
- Tvaroh, vejce, kokosovou mouku, inulin, psyllium, sůl a prášek do pečiva smícháme v misce. Dobře promícháme. Těsto necháme chviličku odstát, aby psylium nabobtnalo a zpevnilo těsto.
- T těsta tvarujeme malé kuličky, které ve vroucí vodě vaříme asi 2-3 minuty. Knedlíčky vylovíme a necháme odstát, zpočátku jsou hodně měkké, ale po pár minutách zpevní a dobře drží tvar.
- Ovoce nakrájíme a 5 minut povaříme, aby pustilo šťávu. Vmícháme čekankový sirup.
Tip: Knedlíky podáváme přelité ovocem a zdobené zakysanou smetanou.
Mgr. Marcela Floriánková
895
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný