Fazolové suchary s česnekovou omáčkou

Na sušenky potřebujete:200g celozrnné mouky,200g hladké mouky,1 prášek do pečiva,1⁄4 lžičky jedlé sody,1⁄2 lžičky soli,200g vařených bílých fazolí,150ml mléka,30g másla.Na omáčku potřebujete:20g oleje,1 hlavičku česneku,200g vařených fazolí,300ml mléka,50g sýra eidam, 20g másla,50g hladké mouky,1⁄2 lžičky soli,1⁄4 lžičky fenylku,1⁄4 lžičky červené papriky, 1⁄4 lžičky šalvěje,mletý pepř podle chuti

Fazolové suchary s česnekovou omáčkou

Recept na 16 kusů
1 porce obsahuje 801 kcal,
tuky: 42 g, sacharidy: 95 g, bílkoviny: 25 g

Postup přípravy:

Příprava sušenek:
1.Troubu si předehřejte na 220 °C.Na pekáč si připravte pečící papír.

2.V mixéru rozmixujte fazole s mlékem dohladka a odložte stranou.

3.V míse smíchejte mouku,prášek do pečiva,sodu a sůl.Přidejte hodně změklé máslo a také
fazolové pyré.Vše zpracujte stěrkou do hladkého těsta.Počítejte s tím,že bude lepkavé,
ale to je v pořádku.

4.Těsto nechte v chladu 20 minut odpočinout a pak v přípravě sucharů pokračujte.Na pomoučeném
stole rozválejte těsto na 3mm.Vykrajujte oblíbené tvary nebo kolečka.Ty pokládejte na pečící
papír asi na 3⁄4 od sebe.

5.Pečte 15-17 min. nebo dokud kraje nezačnou zlátnout.Konečná barva sucharů nemá být odlišná.

Příprava omáčky:
1.Palici česneku zabalte do alobalové folie,lehce zakápněte olejem a pečte v troubě při 180 °C
asi 45min.

2.Do mixéru dejte vařené fazole (asi jen 150g,ostatní si nechte stranou),mléko a oloupané
stroužky pečeného česneku.Vše rozmixujte.

3.V kastrůlku si z másla,mouky připravte jíšku.K ní pak přilijte fazolové pyré,koření a krátce
povařte,aby se provařila mouka.Nakonec přisypte strouhaný sýr a jemně promíchejte.

Servírování:Na talíř položte suchary,přelijte omáčkou a ozdobte fazolemi,které jste si nechali
při přípravě omáčky v celku.

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na