Snadný recept na trhané hovězí maso

Snadný recept na trhané hovězí maso
Zkuste si udělat trhané maso do burgeru. Zdroj: Shutterstock

Jedete na rodinný výlet vlakem nebo delší cestu autem a nevíte si rady, co připravit s sebou? Zkusit můžete například osvědčený recept na trhané hovězí maso, které se vám rozplyne na jazyku! Využít ho můžete do bagety, burgeru a tortilly. Chutné však bude i jen tak s grilovanou zeleninou.

Hovězí maso je jednou z nejlepších variant při redukčním jídelníčku. Má vysoký obsah bílkovin a poměrně malé množství tuku. Jeho variabilita vás překvapí a chuť zase potěší celou vaši rodinu.

Tip: K trhanému hovězímu masu se skvěle hodí BBQ omáčka nebo doma udělané guacamole.

Suroviny na trhané maso:

  • 1 kg hovězího masa (krk, plec, kližka)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce mleté papriky (uzené)
  • mletý pepř, mleté chilli (podle chuti)

Vyhněte se pokušení aneb Jak vyzrát na letní mlsání při diabetu

U moře, na dovolené, ale i doma u grilu nás láká teplý letní vzduch k mlsání až do pozdních hodin. A všude tam číhají i kopce zmrzliny, míchané ...

Postup:

  • Koření s loupanou cibulí, česnekem a olejem rozmělněte do hladka v mixéru.
  • Vzniklou marinádou potřete hovězí, dejte do pekáčku a celé zabalte do potravinové fólie. Maso nechte marinovat nejlépe přes noc.
  • Následující den předehřejte troubu na 130 °C, vyjměte pekáček s masem z lednice, odstraňte fólii, nahraďte ji alobalem a vložte do vyhřáté trouby. Maso pečte pozvolna 6 až 7 hodin.
  • Důležité je maso pravidelně podlévat vodou nebo vývarem, dokud se neupeče.
  • Na závěr hotové hovězí vyjměte, nechte mírně zchladnout a nakonec natrhejte vidličkami na vlákna.

Dobrou chuť.

Zdroj: inspirace z receptu Zuzany Douchové, několikrát vyzkoušeno samotnou autorkou receptu

1894

Diskuze k článku