Snadný recept na trhané hovězí maso
Jedete na rodinný výlet vlakem nebo delší cestu autem a nevíte si rady, co připravit s sebou? Zkusit můžete například osvědčený recept na trhané hovězí maso, které se vám rozplyne na jazyku! Využít ho můžete do bagety, burgeru a tortilly. Chutné však bude i jen tak s grilovanou zeleninou.
Hovězí maso je jednou z nejlepších variant při redukčním jídelníčku. Má vysoký obsah bílkovin a poměrně malé množství tuku. Jeho variabilita vás překvapí a chuť zase potěší celou vaši rodinu.
Tip: K trhanému hovězímu masu se skvěle hodí BBQ omáčka nebo doma udělané guacamole.
Suroviny na trhané maso:
- 1 kg hovězího masa (krk, plec, kližka)
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 ks cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce mleté papriky (uzené)
- mletý pepř, mleté chilli (podle chuti)
Vyhněte se pokušení aneb Jak vyzrát na letní mlsání při diabetu
U moře, na dovolené, ale i doma u grilu nás láká teplý letní vzduch k mlsání až do pozdních hodin. A všude tam číhají i kopce zmrzliny, míchané ...
Postup:
- Koření s loupanou cibulí, česnekem a olejem rozmělněte do hladka v mixéru.
- Vzniklou marinádou potřete hovězí, dejte do pekáčku a celé zabalte do potravinové fólie. Maso nechte marinovat nejlépe přes noc.
- Následující den předehřejte troubu na 130 °C, vyjměte pekáček s masem z lednice, odstraňte fólii, nahraďte ji alobalem a vložte do vyhřáté trouby. Maso pečte pozvolna 6 až 7 hodin.
- Důležité je maso pravidelně podlévat vodou nebo vývarem, dokud se neupeče.
- Na závěr hotové hovězí vyjměte, nechte mírně zchladnout a nakonec natrhejte vidličkami na vlákna.
Dobrou chuť.
Zdroj: inspirace z receptu Zuzany Douchové, několikrát vyzkoušeno samotnou autorkou receptu
10330