-- reklama --

Podzimní červený salát s kozím sýrem

Podzimní červený salát s kozím sýrem

Potřebujete: 100 g zelené čočky,1 bobkový list, hrst sekané zelené petrželky, 2 středně velké červené řepy, 2 středně velké mrkve, 1 větší jablko, 1 čajovou lžičku kmínu, 1 lžičku olivového oleje, 100 g kozího sýra,citronovou šťávu, 1 lžičku dijonské hořčice, 1⁄2 stroužku česneku, 1⁄4 lžíce medu, špetku soli a pepře

Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 365 kcal,
tuky: 13g, sacharidy: 50g, bílkoviny: 18g

Postup přípravy:

1. Zeleninu oloupejte, červenou řepu rozkrojte na osminky, mrkev na menší kousky a jablka zbavte jádřinců a rozkrojte na osminy.

2. Na plech vložte pečicí papír, pokapejte ho olivovým olejem, rozložte červenou řepu a posypte ji kmínem.Plech dejte do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 10 minutách přidejte mrkev
a za dalších 10 minut jablka. (Přesná doba odstupu vkládání zeleniny záleží na velikosti i různorodosti zeleniny. Zelenina by na konci měla být měkká a zkaramelizovaná.) Zeleninu
postupně promíchejte. Celková doba pečení trvá cca 30–40 minut.

3. Mezitím si uvařte čočku podle návodu s bobkovým listem, solí a pepřem. Po uvaření slijte vodu a vyndejte bobkový list.

4. Zálivku si připravte ze lžíce olivového oleje (může být zbytek z pekáče od pečené zeleniny), citronové šťávy, hořčice, prolisovaného česneku, medu a špetky soli a pepře.

5. Teplou čočku smíchejte v míse s teplou pečenou zeleninou, zalijte zálivkou a přidejte sekanou petrželku.

6. Salát servírujte s kousky kozího sýra.

 

403

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku