Kuře Kung Pao

Potřebujete: 400 g kuřecího masa z prsou, 1 vejce, 1 lžíce loupaných a pražených arašídů, 2 sušené chilli papričky, 2–3 lžíce podzemnicového oleje nebo sádla, 1 lžíce škrobu rozmíchaného v trošce vody

Kuře Kung Pao

Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 470 kcal,
tuky: 23g, sacharidy: 13g, bílkoviny: 53g

Postup přípravy:

1. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky cca 1,5 x 1,5 cm. Lehce osolíme, přidáme špetku cukru, vejce, máčený škrob a zamícháme. Necháme krátce odležet.

2. Do rozpáleného woku s olejem vhodíme maso a zprudka za stálého míchání restujeme cca 3 minuty. Přidáme drcené chilli papričky, arašídy a opět hodně
zprudka a za stálého míchání směs opékáme.

3. Naposledy přidáme do jídla rozmíchanou zálivku a necháme jen krátce přejít varem.

4. Orestované pikantní kuřecí maso s malým množstvím tmavé šťávy podáváme na nahřátém talíři s miskou dušené rýže.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na