Ořechová bábovka
Potřebujete: 150 g pohankové mouky, 180 g vlašských ořechů, 100 g kokosového cukru, 3 střední jablka, 1 lžičku vinného kamene, 3 vejce, 100ml kokosového oleje, skořici,ovesné otruby.
Recept pro 12 osob.
1 porce obsahuje = 301 kcal,
tuky: 20g, sacharidy: 25g, bílkoviny: 5,5g
Postup přípravy:
1. Pokud máte možnost,pohanku umelte na mouku. Nemáte-li mlýnek, použijte přímo pohankovou mouku. Nasypte ji do mísy a přidejte mleté vlašské ořechy. Ty doporučuji pomlít těsně před použitím – semínka a ořechy kvůli tuku,který obsahují, snadno podléhají oxidaci a není tedy dobré drtit je do zásoby.
2. Přidejte vinný kámen, skořici a jablka nastrouhaná najemno.
3. Dále přimíchejte kokosový olej, který nechte napřed jemně rozpustit.
4. Vaječné žloutky oddělte od bílků. Z bílků ušlehejte sníh, žloutky utřete s cukrem. Nakonec vše zpracujte do jedné směsi.
5. Formu na bábovku, nejlépe kameninovou, vymažte kokosovým olejem a vysypte ovesnými otrubami. K vysypání výtečně poslouží taktéž strouhaný kokos.
6. Připravené těsto nalijte do formy a pečte po dobu zhruba 50 minut na 180 stupňů Celsia.
Mgr. Zuzana Švédová, DiS.
1345
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný