
Zapečené avokádo s vejcem a slaninou

Potřebujete: 1 středně velké avokádo, 2 vejce, 50 g slaniny, 30 g sýra Gran Moravia, sůl
Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 406 kcal,
tuky: 35g, sacharidy: 17g, bílkoviny: 9g
Postup přípravy:
1. Předehřejte si předem troubu na maximální teplotu.
2. Avokádo podélně rozkrojte na polovinu, vyjměte pecku a lžící ještě zvětšete prohlubeň, aby se vám tam vešlo celé vejce. Ze spodní části odkrojte špičku, aby avokádo
drželo v rovině.
3. Avokádo vložte na plech vyložený pečicím papírem. Do avokáda vyklepněte vejce, mírně osolte, posypte slaninou nakrájenou na kostičky a strouhaným sýrem.
4. Pečte asi 10–16 minut, dokud není vajíčko upečené podle vaší představy (naměkko,nahniličko,natvrdo). Podávejte teplé.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1000
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný