Zapečené avokádo s vejcem a slaninou

Zapečené avokádo s vejcem a slaninou

Potřebujete: 1 středně velké avokádo, 2 vejce, 50 g slaniny, 30 g sýra Gran Moravia, sůl

Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 406 kcal,
tuky: 35g, sacharidy: 17g, bílkoviny: 9g

Postup přípravy:

1. Předehřejte si předem troubu na maximální teplotu.

2. Avokádo podélně rozkrojte na polovinu, vyjměte pecku a lžící ještě zvětšete prohlubeň, aby se vám tam vešlo celé vejce. Ze spodní části odkrojte špičku, aby avokádo
drželo v rovině.

3. Avokádo vložte na plech vyložený pečicím papírem. Do avokáda vyklepněte vejce, mírně osolte, posypte slaninou nakrájenou na kostičky a strouhaným sýrem.

4. Pečte asi 10–16 minut, dokud není vajíčko upečené podle vaší představy (naměkko,nahniličko,natvrdo). Podávejte teplé.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

1000

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku