Okoun s rajčaty
Potřebujete: 500 g okouna, 100 g cibule, 100 g rajčat, 1 červenou papriku, 60 g zelených sterilovaných oliv,20 g kukuřičné mouky,čerstvou petrželku, 100 g rajčatového protlaku, 20 g másla,sůl,pepř, 10 g rostlinného oleje
Recept pro 5 osob.
1 porce obsahuje = 215 kcal,
tuky: 11g, sacharidy: 21g, bílkoviny: 7g
Postup přípravy:
1. V kukuřičné mouce postupně obalte jednotlivé porce ryby.
2. Na rozehřáté teflonové pánvi s minimem oleje pak rybu
opékejte,dokud nebude kukuřičná mouka dokřupava.
3. V zapékací formě s rozehřátým olejem opečte zeleninu
nakrájenou na menší kousky,přidejte rajčatový protlak a
5 minut poduste.
4. Do zapékací formy se zeleninou přidejte opečené kousky
ryby a zapékejte v troubě asi 10 až 15 minut.Po dopečení
přidejte kousky másla.
Tip: Takto upravená ryba se může podávat s rýží.Na talíři
ji posypte sekanou petrželkou.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
900
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný