Grilovaná máslová ryba se salátkem a celozrnným chlebem
Cuketové zoodles se špenátovým pestem
Vaříte nejméně jednou týdně špagety, protože bez nich vaše děti nemohou žít? Nabízíme vám zajímavou, a především zdravou a chutnou obměnu. Cuketové zoodles neboli nudličky z čerstvých cuket. Děti bude nové jídlo hodně bavit. Ruku na srdce, kdo by si nezamiloval pestrý talíř plný sytě zeleno-červené dobroty?
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: *
Ingredience:
- 2 cukety
- 150 g čerstvého listového špenátu
- 1 stroužek česneku
- 50 g tvrdého sýru
- 8 cherry rajčat
- hrst vlašských ořechů
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- Gran Moravia sýr k podávání
Postup:
1. Špenátové listy rozmixujte dohladka se stroužkem česneku, sýrem a třemi lžícemi olivového oleje.
2. Škrabkou na zeleninové špagety nakrájejte omyté cukety a poté je nechte 5 minut restovat na olivovém oleji.
3. Přidejte špenátové pesto a pokrájená cherry rajčata a chvilku restujte společně.
4. Podávejte se strouhaným sýrem a vlašskými ořechy.
Tip: Při nákupu preferujte voňavé kusy zeleniny bez otlaků a skvrn (drobné vady slupky nejsou zásadní). Hlavní je, aby zelenina působila čerstvým dojmem a byla ideálně na vrcholu své konzumní zralosti, kdy má nejvíc vitaminů, minerálů a stopových prvků.
Zdroj: www.akademiekvality.cz
418
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný