Bis Bis

Cuketové zoodles se špenátovým pestem

Cuketové zoodles se špenátovým pestem

Vaříte nejméně jednou týdně špagety, protože bez nich vaše děti nemohou žít? Nabízíme vám zajímavou, a především zdravou a chutnou obměnu. Cuketové zoodles neboli nudličky z čerstvých cuket. Děti bude nové jídlo hodně bavit. Ruku na srdce, kdo by si nezamiloval pestrý talíř plný sytě zeleno-červené dobroty?

Počet porcí: 2 porce

Doba přípravy: 20 minut

Náročnost: *

Ingredience:

  • 2 cukety
  • 150 g čerstvého listového špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g tvrdého sýru
  • 8 cherry rajčat
  • hrst vlašských ořechů
  • olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • Gran Moravia sýr k podávání

Postup:

1. Špenátové listy rozmixujte dohladka se stroužkem česneku, sýrem a třemi lžícemi olivového oleje.

2. Škrabkou na zeleninové špagety nakrájejte omyté cukety a poté je nechte 5 minut restovat na olivovém oleji.

3. Přidejte špenátové pesto a pokrájená cherry rajčata a chvilku restujte společně.

4. Podávejte se strouhaným sýrem a vlašskými ořechy.

Tip: Při nákupu preferujte voňavé kusy zeleniny bez otlaků a skvrn (drobné vady slupky nejsou zásadní). Hlavní je, aby zelenina působila čerstvým dojmem a byla ideálně na vrcholu své konzumní zralosti, kdy má nejvíc vitaminů, minerálů a stopových prvků.

Zdroj: www.akademiekvality.cz

418

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku