HemaGel Banner

Muffiny s ricottou a malinami

Muffiny s ricottou a malinami

Potřebujete: 1/2 kostky másla, 3 vejce, 250 g ricotty, 2 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu, 1 a 1/2 šálku polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 1/2 šálku čekankového sirupu, 1 sáček prášku do pečení, 1 šálek čerstvých malin.

Recept na 12  kusů.
1 porce obsahuje = 239 kcal,
tuky: 12 g, sacharidy: 26 g, bílkoviny: 6 g

Postup přípravy:

1. Předehřejte troubu na 220°C. Formu na pečení muffinů vytřete máslem a vysypte moukou, nebo ji vyložte muffinovými košíčky.

2. Máslo nechte při pokojové teplotě změknout. Ve větší míse rozšlehejte vejce, ricottu a vanilku do hladka. Přidejte mouku, čekankový sirup a prášek do pečení, dobře promíchejte a vpracujte máslo.

3. Do těsta velmi jemně vmíchejte omyté maliny. Rozdělte těsto do muffinových forem a ozdobte malinami na povrchu.

4. Pečte asi 15–20 minut, zkuste špejlí (těsto by se nemělo již na špejli lepit).

1843

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku