Pivní chleba bez kynutí

Potřebujete: 2 ½ šálku mouky, 3 čajové lžičky prášku do pečiva, 1 čajovou lžičku soli, 1 pivo (330 ml), ¼ šálku lněné vlákniny, 1 polévkovou lžíci Podravky, mletý černý pepř, bylinky na dochucení, 1 čajovvou lžičku sušeného česneku. Na ozdobu: 1 šálek strouhaného sýra, dýňová semínka, slunečnicová semínka.

Pivní chleba bez kynutí

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  2. Smícháme všechny sypké ingredience, postupně přiléváme pivo a vypracujeme těsto.
  3. Vymažeme si hranatou formu na chléb, vysypeme hrubou moukou a těsto do ní přemístíme.
  4. Povrch posypeme oříšky, semínky, strouhaným sýrem.
  5. Pečeme 35 – 40 minut.

Zdroj: www.zdravetuky.cz/lnena-vlaknina-prava

Další recepty najdete na www.diarecepty.cz.

Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na