Palačinky z mandlové mouky
Léto už je opět v plném proudu a pestrá paleta čerstvého ovoce a zeleniny přímo vybízí k vyzkoušení nových kombinací. Pokud Vás láká nízkosacharidová strava, nemusíte se bát sáhnout po žádném druhu zeleniny a vybrat se dá i vhodné ovoce. Přinášíme vám tip na nízkosacharidový dezert.
celkem: 2 porce
na 1 porci: 404,6 kcal; 11,5 g bílkovin; 36,9 g tuků; 9,9 g sacharidů
Suroviny: 2 vejce, 20 g mandlové mouky, pár kapek vanilkového extraktu, větší špetka mleté skořice, malá špetka soli, 20 g oleje nebo kokosového tuku, 200 g zakysané smetany s 16 % tuku, 100 g jahod
Postup přípravy:
- Vejce rozklepneme do střední mísy a ušleháme s mandlovou moukou do hladka.
- Vmícháme skořici, sůl i vanilkový extrakt.
- Rozpálenou pánev pokapeme olejem nebo vytřeme kokosovým tukem, vlijeme malou naběračku těsta a rozetřeme. Smažíme po obou stranách do zlatova.
- Na talíři ozdobíme zakysanou smetanou a oblíbeným ovocem, třeba jahodami.
Mgr. Marcela Floriánková
1438
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný