Dýňový krém se sýrem caciotta pepata a tymiánem

Dýňový krém se sýrem caciotta pepata a tymiánem

Sezóna dýně je za dveřmi a brzy bude tato chutná zelenina k dostání za nízký peníz na všech pultech řetězců, na farmářských trzích i v bedýnkách. Využijte tuto sezónu naplno a inspirujte se naším receptem.

Suroviny:

  • 500 g očištěné dýně
  • 50 g bílé cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl
  • olivový olej
  • 30 g čerstvě nastrouhaného sýru (Caciotta pepata)
  • 60 g prosciutto crudo vcelku
  • tymián
  • pár stroužků česneku
  • 1 šalotka

Postup:

Pokrájejte dýni a cibuli na kostičky, zalijte olivovým olejem a pečte v troubě při 170 stupních asi 16-20 minut. Po upečení rozmixujte dohladka.

Krém smíchejte se zeleninovým vývarem a dochuťte solí. Prosciutto crudo nakrájejte na kostičky a nechte marinovat v oleji spolu s tymiánem, česnekem a šalotkou, pak opečte na pánvi.

Polévku v talíři ozdobte opečenou šunkou a nastrouhaným sýrem caciotta pepata.

Zdroj: laformaggeria.cz

321

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku