Fritatta z bílků
S nastupujícím jarem se mnoho z nás tradičně pouští do snahy zbavit se tukových polštářků získaných přes zimu. Nabízených „diet“ je spousta, jak si z nich správně vybrat? Tajemství úspěchu není ve střídání nejnovějších diet, ale v dlouhodobých změnách našeho stravování. Je potřeba, aby nový jídelníček byl pestrý, obsahoval dostatek bílkovin, vitamínů a minerálních látek, kvalitní tuky a škroby.
celkem: 2 porce
na 1 porci: 300 kcal; 20,8 g tuků; 21,6 g bílkovin; 11,2 g sacharidů
Suroviny:
8 bílků, 2 lžíce olivového oleje, 1 červená a 1 zelená paprika, 1/4 cibule, špetka soli, špetka pepře, 55 g sýru Feta, 450 g čerstvého špenátu
Postup:
- Troubu předehřejeme na 190 ºC.
- Papriky i cibuli nakrájíme nadrobno. Do větší pánve (s kovovým držadlem) dáme olej, rozehřejeme a vložíme papriky a cibuli, společně restujeme, dokud zelenina nezměkne, asi 7 minut. Osolíme, opepříme.
- Přidáme bílky a na mírnějším plameni je necháme zcela ztuhnout. Posypeme rozdrobeným sýrem Feta a omytými špenátovými lístky.
- Pánev vložíme do vyhřáté trouby a pečeme odkryté 8–10 minut.
402
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný