Veganská strava diabetikům prospívá

Veganská strava diabetikům prospívá

Novou studii zaměřenou na veganské stravování při diabetu provedli vědci ve Velké Británii. Zjistili, že u osob s diabetem 2. typu může tento typ jídelníčku pomoci zlepšit zdravotní stav.

Výzkumu se zúčastnilo více než 21 000 osob s diabetem 2. typu, z nichž někteří dodržovali veganskou stravu. Vědci dospěli k závěru, že veganská strava pomáhá snížit hladinu krevního cukru a snižuje hladinu neprospěšného cholesterolu, což vede ke snížení rizika kardiovaskulárních chorob. Lékaři však současně upozorňují, že veganská strava má i svá rizika – vegani by proto měli do jídelníčku pravidelně zařazovat čočku, fazole, tofu, ořechy či semnta a pravidelně sledovat svou hladinu vitamínu B12 a také množství železa v organismu.

Zdroj: diabetes.co.uk

380

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku