HemaGel Banner

Špagety alla putanesca

Špagety alla putanesca

Potřebujete: 400 g špaget, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 6 pokrájených filet ančoviček, 400 g nakrájených oloupaných sterilovaných rajčat , 1 lžíce oregana, 16 černých oliv, 1 lžíce kapary, bazalka

Postup přípravy:

1. Špagety uvařte al dente – podle doporučeného návodu a řádně propláchněte.
2. Na pánvi zahřejte olej, přidejte nadrobno pokrájenou cibulku a plátky česneku a opékejte, dokud cibulka nezměkne. Přidejte ančovičky a opékejte ještě asi minutu. Potom přidejte kostičky rajčat, oregano, nasekané olivy a kapary. Mírně podlijte a duste ještě asi 3 min.
3. Na talíři servírujte špagety zalité omáčkou a posypané nasekanou bazalkou. Pokud použijete rajčata čerstvá, odstraňte semínka, slupky, pokrájejte a nechte okapat
šťávu.

612

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku