Para ořechy mají jméno podle přístavu v Brazílii a obsahují mnoho vitamínů. Po vyloupání ale rychle žluknou
Hovězí se zeleninou
Hovězí maso je cenným zdrojem kvalitních bílkovin a obsahuje také významné množství vitamínů a minerálních látek. I když je příprava tohoto masa někdy složitější, určitě bychom na něj neměli v našem jídelníčku zapomínat.
celkem: 4 porce
1 porce: 341 kcal, 31,5 g bílkovin, 10,5 g sacharidů, 29 g tuků
Potřebujeme:
500g hovězí roštěné, 1 lžíci olivového oleje, 2 kousky lahůdkové cibulky, 1 ks velké červené papriky, 500 g brokolice, sůl, pepř
Marináda: ¼ šálku sójové omáčky, 3 polévkové lžíce čekankového sirupu, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru, 1 lžíce vody
Postup:
- Ingredience na marinádu smícháte v misce. Přidáte mletý pepř a vložíte celý kus masa. Necháte marinovat minimálně 10 min.
- Zeleninu pokrájejte na větší kousky.
- Na velké pánvi rozehřejte olej a potom přidejte maso vyndané z marinády. Opékejte z obou stran.
- Po opečení masa na pánvi opečte zeleninu minimálně 5 minut. Zeleninu připravte na teplý talíř.
- Na pánev přidejte marinádu z misky, přidejte trochu vody, provařte a připravte tak šťávu k masu.
- Maso pokrájejte na širší plátky. Přiložte k zelenině a zalijte připravenou šťávou.
Tip: Podávejte s vařenou rýží
879
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný