
Zimní zeleninová polévka s bulgurem
Recept pro 6 osob. 1 porce obsahuje = 111 kcal, tuky: 4g, sacharidy: 17g, bílkoviny: 3g Postup přípravy: 1.Zeleninu očistěte a nakrájejte na stejně velké části asi 1,5cm velké. Takto...

Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 111 kcal,
tuky: 4g, sacharidy: 17g, bílkoviny: 3g
Postup přípravy:
1.Zeleninu očistěte a nakrájejte na stejně velké části asi 1,5cm velké.
Takto připravenou zeleninu rozložte na plech,pokapejte olejem a pečte
v troubě při 180 °C asi 30 minut.Občas zeleninu promíchejte,aby se ne-
přichytila.Česnek oloupejte,stroužky rozkrojte,přidejte k ostatní zele-
nině asi po dvaceti minutách.
2.Mezitím v hrnci ohřejte olej a na něm opražte bulgur(přidejte koření
Ras el-Hanout) a uvařte podle návodu.Nakonec slijte.
3.Pečenou zeleninu vložte do mixéru a mixujte dohladka.Pro ředění po-
užívejte zeleninový vývar.Přidejte lžičku Harissy a ještě promíchejte.
Podle chuti můžete doplnit šťávou z citronu.Zeleninovou směs ještě vlij-
te do polévkového hrnce a spolu prohřejte.Podle chuti řeďte vývarem.
4.Polévku servírujte do hlubokého talíře,kam doprostřed vsypete bulgur.
Můžete dále ozdobit Harissou nebo semeny granátového jablka.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
Bylo by dobré napsat, jakou zeleninu dát do polevky