HemaGel Banner

Zimní zeleninová polévka s bulgurem

Zimní zeleninová polévka s bulgurem

Recept pro 6 osob. 1 porce obsahuje = 111 kcal, tuky: 4g, sacharidy: 17g, bílkoviny: 3g Postup přípravy: 1.Zeleninu očistěte a nakrájejte na stejně velké části asi 1,5cm velké. Takto...

Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 111 kcal,
tuky: 4g, sacharidy: 17g, bílkoviny: 3g

Postup přípravy:

1.Zeleninu očistěte a nakrájejte na stejně velké části asi 1,5cm velké.
Takto připravenou zeleninu rozložte na plech,pokapejte olejem a pečte
v troubě při 180 °C asi 30 minut.Občas zeleninu promíchejte,aby se ne-
přichytila.Česnek oloupejte,stroužky rozkrojte,přidejte k ostatní zele-
nině asi po dvaceti minutách.

2.Mezitím v hrnci ohřejte olej a na něm opražte bulgur(přidejte koření
Ras el-Hanout) a uvařte podle návodu.Nakonec slijte.

3.Pečenou zeleninu vložte do mixéru a mixujte dohladka.Pro ředění po-
užívejte zeleninový vývar.Přidejte lžičku Harissy a ještě promíchejte.
Podle chuti můžete doplnit šťávou z citronu.Zeleninovou směs ještě vlij-
te do polévkového hrnce a spolu prohřejte.Podle chuti řeďte vývarem.

4.Polévku servírujte do hlubokého talíře,kam doprostřed vsypete bulgur.
Můžete dále ozdobit Harissou nebo semeny granátového jablka.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

1145

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku