Zimní rajská polévka s bulgurem

Potřebujete:750g sekaných sterilovaných rajčat,2 lžíce olivového oleje,2 středně velké červené cibule,sůl,4 stroužky česneku,2 lžíce rajčatového protlaku,1⁄2 lžičky cukru,100 g bulguru,mletý pepř,2 nasekané listy máty a 100g balkánského sýra.

Zimní rajská polévka s bulgurem

Recept pro 8 osob.
1 porce obsahuje = 1100 kcal,
tuky: 76g, sacharidy: 82g, bílkoviny 29g

Postup přípravy:

1.V robotu si z rajčat připravte hrubé pyré.Cibuli nasekejte najemno.

2.V hrnci na rozehřátém oleji, na mírném ohni opečte cibuli doměkka,
ale neměla by být tvrdá a tmavě opečená.Přidejte česnek,rajčatové pyré,
protlak,cukr a opět na mírném ohni za občasného míchání vařte 10 minut.
Přidejte bulgur,vývar a sůl podle chuti a dále vařte pod pokličkou 45
minut,dokud bulgur nezměkne.

3.Horkou polévku nalijte na talíř a na ni nasypte strouhaný balkánský sýr.
Podávejte horké.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

Diskuze k článku

Komentujte

Buďte první kdo bude komentovat!

avatar
  Subscribe  
Upozornit na