ZELENINOVÝ TATARÁČEK S OSVĚŽUJÍCÍ ČERSTVOU MOZZARELLOU

ZELENINOVÝ TATARÁČEK S OSVĚŽUJÍCÍ ČERSTVOU MOZZARELLOU

V období letních grilovaček často konzumujeme zvýšené množství masa a pečiva, a tak je zapotřebí občas odlehčit trávení. Vyzkoušejte náš zdravý odlehčený recept na zeleninový tataráček.

SUROVINY:

  • 90 g mozzarelly
  • sůl
  • olivový olej
  • 2 lístky bazalky
  • 2 červené a 2 žluté papriky
  • cherry rajčata
  • červená čekanka

PŘÍPRAVA:

Mozzarellu pokrájejte na kostičky, lehce osolte, zakápněte olivovým olejem a přidejte nadrobno pokrájenou bazalku.

Papriky nakrájejte nahrubo, osolte, zakápněte olivovým olejem a dejte péci do trouby. Až začnou okraje paprik lehce černat, vyndejte z trouby a na chvíli vložte do igelitového sáčku. Papriky se opotí a půjdou lépe oloupat. Poté papriky oloupejte a pokrájejte na kostičky, přimíchejte nadrobno nakrájená cherry rajčata a červenou čekanku.

Směs promíchejte a dle chuti dochuťte solí a olivovým olejem. Podávejte s předem připravenou mozzarellou.

www.laformaggeria.com

655

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku