Zeleninové špagety s fazolí a piniovými oříšky

Zeleninové špagety s fazolí a piniovými oříšky

Potřebujte: 2 cukety, 4 papriky (barevné kapie), 1 žlutou cibuli, 3 stroužky česneku, 1 lžičku oleje, 500 g rajčatové omáčky, 240 g vařených nebo sterilovaných červených fazolí, 500 g špaget,sůl, pepř,1 stroužek česneku,1 lžičku čerstvé sekané bazalky, 1 lžičku čerstvé sekané petrželky, 1⁄4 lžičky papriky (koření), 2 lžičky oregana, 3 lžíce piniových oříšků.

Recept pro 4 osoby
1 porce obsahuje 375 kcal,
tuky: 4,5 g, sacharidy: 74 g, bílkoviny: 14 g

Postup přípravy:

1. Zeleninu omyjte, očistěte,nakrájejte na kostky a odložte stranou.

2. Ve vyšším hrnci rozehřejte olej a opečte cibuli nasekanou najemno i s česnekem dozlatova. Přidejte nakrájené papriky a všechny připravené bylinky. Přikryjte pokličkou a nechte 5–6 min.
dusit.

3. Přidejte kostičky cukety a za občasného míchání, duste dalších 10 min.

4. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu.

5. Do hrnce se zeleninovou směsí dále přidejte rajskou omáčku a fazole, promíchejte a vše ještě poduste asi 5 min.

6. Přidejte uvěřené těstoviny, vše promíchejte nejlépe dvěma vařečkami z obou stran a přikryjte pokličkou. Nechte propojit chutě,ale udržujte teplé.

7. Na pánvi zprudka,na sucho opečte připravené piniové oříšky. Trvá to jen několik minut, ale raději stále míchejte, aby se nepřipálily.

8. Těstoviny naservírujte na talíř a posypte oříšky.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

378

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku