Zeleninová nádivka s čočkou a ořechy

Potřebujete:200g čočky,500ml zeleninového vývaru,1 bobkový list,100g slaných kešu ořechů,1 a 1/2 lžíce olivového oleje,100g jemně nakrájené cibule,1 velký pór, 1 červenou kapii,100g čerstvých žampionů,1 stroužek česneku,1 polévkovou lžíci citronové šťávy,75g sýra Chedar, 100g celozrnné strouhanky,3 lžíce sekané petržele, 1 vejce,sůl,pepř

Zeleninová nádivka s čočkou a ořechy

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 525 kcal,
tuky: 22,7g, sacharidy: 28,5g, bílkoviny: 67g

Postup přípravy :

1.Zeleninu očistěte a omyjte.Cibuli,houby i pór nakrájejte na jemno.
Česnek si rozdrťte,sýr nastrouhejte a petrželku nasekejte na jemno.
Červenou papriku nakrájejte na menší kousky a trochu na pánvi opečte
spolu s kešu ořechy.

2.Čočku s bobkovým listem uvařte podle návodu do měkka.Vyndejte bobkový
list a promíchejte,aby se neslepila.

3.Předehřejte si troubu na teplotu asi 190 °C a zapékací misku vymažte
tukem,aby se nádivka nepřilepila k formě.

4.V pánvi opečte cibulku do zlatova,přidejte pórek,červenou papriku,
houby a česnek a opékejte dalších asi 5 minut.Na konci přidejte
citronovou šťávu.

5.Uvařenou čočku a opečenou zeleninu smíchejte a přidejte strouhanku,
ořechy,2 lžíce sekané petrželky,strouhaný sýr a rozšlehané vejce.Vše
promíchejte,osolte,opepřete a vlijte nádivku do připravené formy.
Nejdříve nádivku přikryjte(např.pečicím papírem)a pečte asi 20 minut
zakrytou.Následně odkryjte a vše dopečte tak,aby se při zkoušce těsto
nelepilo na špejli a nádivka byla pěkně propečená.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na