
Zelené fazolky se slaninou
Potřebujete: 800g zelených fazolových lusků,sůl, 250g slaniny,1 malou žlutou cibulku,3 stroužky česneku, 1 lžičku papriky,50g pekanových ořechů,šťávu z 1⁄2 citrónu,černý mletý pepř

Recept pro 7 osob.
1 porce obsahuje = 210 kcal,
tuky: 19g, sacharidy: 35g, bílkoviny: 6g
Postup přípravy:
1.Zelené fazolky vařte v osolené vodě asi 5 minut.Potom slijte vodu
a přes cedník propláchněte ledovou vodou.Následně je ponořte do le-
dové vody s ledem ještě jednou,abyste docílili ukončení tepelné úpra-
vy a uchovali svěží zelenou barvu fazolek v pokrmu.Slijte a následně
osušte.
2.Slaninu nasekejte najemno a na větší pánvi opečte,opět asi 5 minut,
dokud nebude slanina křupavá.Potom ji z pánve přendejte na papírovou
utěrku a opět osušte.
3.Z pánve slijte přebytečný omastek a nechte pouze menší množství,na
kterém osmažíte nadrobno nasekanou cibulku doměkka(4–5minut).Posypte
lisovaným česnekem,přidejte mletou papriku nebo chilli, dokud koření
nezačne vonět.
4.Na pánev přidejte zchlazené fazolky a pekanové ořechy a opět opékej-
te a prohřívejte asi 5–6minut.Potom přidejte opečenou slaninu,citrono-
vou šťávu a promíchejte.Podle chuti osolte a opepřete.