
Zastřené vejce na toastu

Potřebujete: 2 zralá avokáda, 50 g lučiny, 50 g velmi jemně nasekané cibulky, 1/4 lžičky chilli, 4 vejce, 4 ks žitného chleba (plátek cca 80 g), 12 cherry rajčátek, 2 lžičky rostlinného oleje na tepelnou úpravu, 1 polévkovou lžíci dýňových semínek, 1 lžičku soli, 2 lžíce octa
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 483,3 kcal,
tuky: 25,3g, sacharidy: 16,8g, bílkoviny: 44,3g
Postup přípravy:
1. Avokádo rozkrojte,vyndejte pecku a lžící vydlabejte dužninu do misky. V misce smíchejte avokádo s lučinou,cibulkou a chilli.
2.Na rozehřáté pánvi s olejem opečte rajčátka,dýňová semínka a vyndejte je na připravenou misku.Nakonec v pánvi opečte i plátky chleba po obou stranách.
3. Opečený chléb namažte avokádovou pomazánkou a posypte dýňovými semínky.
4. V kastrůlku si přiveďte osolenou vodu k varu. Poté ji udržujte těsně pod bodem varu, ponořte do ní naběračku a vyklepněte do ní vajíčko. Až se bílek srazí, můžete vyklepnout další vejce. Takto povaříte vejce asi 3 minuty a můžete je vyndat pomocí sítka nebo naběračky. Nechejte okapat všechnu vodu a položte na chléb s avokádem.
5. Na talíři servírujte s pečenými rajčátky.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
261
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný