Dýně jako všelék? Vyzkoušejte ji v koláči s tvarohem, který je vhodný i pro diabetiky!
Zapečený pstruh s chilli a bylinkami
Potřebujete:1200g pstruha,1 lžičku chilli,2 stroužky česneku,3 stonky koriandru(nebo použijte sušený),sojovou omáčku,1 citrón,mořskou sůl
Recept pro 5 osob.
1 porce obsahuje = 250 kcal,
tuky: 7g, sacharidy: 0,5g, bílkoviny: 45g
Postup přípravy:
1.Pstruha správně vyčistěte a omyjte.
2.V mističce smíchejte chilli,lisovaný česnek a koriandr a touto směsí potřete pstruha
z venku i zevnitř.Proložte plátky citrónu.
3.Na 5 připravených alobalových kostek vložte kousek pečícího papíru a na něj celého pstruha.
Pokapejte sojovou omáčkou.
4.Pstruha po jednom zabalte a dejte péct do trouby na 10 min. při teplotě180–200 °C.Potom
alobalové „kapsičky“ ze shora rozbalte a dopečte ještě dalších 10 min.,aby měl dobrou kůrku.
522
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný