Žampióny po francouzsku

Potřebujete: 500 g čerstvých zavřených hlaviček žampiónů (popř. hříbků), 2 lžíce olivového oleje, plátek másla, 2 cibule šalotky, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, čerstvou zelenou petrželku, trochu citrónové šťávy

Žampióny po francouzsku

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 160 kcal,
tuky: 10g, sacharidy: 13g, bílkoviny: 6g

Postup přípravy:

1. Žampióny očistíme, vylomíme nožičky a hlavičky dáme stranou. Nožičky hub jemně nasekáme a s drobně pokrájenou šalotkou a plátky česneku orestujeme na másle. Osolíme mořskou solí
a opepříme čerstvě umletým pepřem z mlýnku.

2. K tomuto základu přidáme do pánvičky celé žampiónové hlavičky, pokropíme několika lžícemi olivového oleje a krátce orestujeme.

3. Podle chuti přidáme ještě plátek másla, štědrou hrst zelené nasekané petrželky a zakápneme citrónovou šťávou.

4. Podáváme jako předkrm s kouskem čerstvé bagetky.

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na