
Vepřové maso na houbách

Potřebujete: 750 g vepřové kotlety bez kosti (4 plátky), sůl, mletý pepř, 6 lžic rostlinného oleje, 50 g sušených hub, 150 g šalotky, 2 stroužky česneku,1 a 1/2 lžičky sekaných tymiánových listů, 150 ml suchého bílého vína, 150 ml smetany na vaření, 200 ml vývaru
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 597 kcal,
tuky: 28,5 g, sacharidy: 9,5 g, bílkoviny: 67 g
Postup přípravy:
1. Plátky masa omyjte a osušte.
2. Sušené houby zalijte vařící vodou a nechte chvíli stát.
3. Cibuli nakrájejte nahrubo a v kastrolu si rozehřejte olej. Přidejte cibuli a opečte ji dožluta. Pak přidejte na olej maso a nechte opéct plátky z obou stran.
4. Slijte z hub vodu, nechte je okapat a přidejte je k opečenému masu spolu s tymiánem a utřeným česnekem. Vše opečte, zalijte vínem a nechte dusit.
5. Během dušení maso kontrolujte a pokud by se všechna šťáva vydusila, potom přilijte vývar. Když je maso měkké, přidejte do šťávy smetanu, nechte projít varem
a můžete začít pokrm servírovat.
Tip: Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, různě upravené brambory nebo pečivo.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
3196
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný