Vepřové kostky s dýní a baby špenátem

Potřebujete: 600 g vepřového masa (plec,kýta nebo kotleta), 240 g lístků baby špenátu,1 1/2 větší cibule, 400 g dýně Hokkaidó, 1/2 malé chilli papričky, 2 stroužky česneku, bobkový list, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, 300 ml zeleninového vývaru, lžíce hladké mouky, sůl

Vepřové kostky s dýní a baby špenátem

Recept pro 4  osoby.
1 porce obsahuje = 353 kcal,
tuky: 8,9 g, sacharidy: 14,1 g, bílkoviny: 8,8 g

Postup přípravy:

1. Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme ji na menší kostky. Maso očistíme a nakrájíme na kostky.

2. Cibuli oloupeme,nakrájíme na plátky a na oleji zesklovatíme. Přidáme a orestujeme maso.

3. K masu přidáme bobkový list, chilli papričku zbavenou semínek a nasekanou nadrobno, na plátky nakrájený česnek a dýni. Vše krátce za stálého míchání orestujeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

4. Mezitím si na oleji orestujeme do tmavší barvy mouku. Když je maso měkké, přidáme k němu takto připravenou jíšku a omyté lístky baby špenátu a dusíme vše ještě 10 minut. Dle chuti dosolíme.

 

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na