Velikonoční nádivka

Suroviny: 160 g kváskového žitného chleba, 200 ml polotučného mléka, 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť), 250 g šunky 95 % masa, 100 g nahrubo nastrouhané mrkve, svazek jarní cibulky, 60 g baby špenátu, 10 g bazalky, 1 bílý jogurt do 3 % tuku, 2–3 stroužky česneku, 20 g másla, 1/2 prášku do pečiva, 1/4 lžičky muškátového květu. 

Velikonoční nádivka

Postup:

1. Chleba nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem.

2. Ve vedlejší míse smíchejte šunku, mrkev, pokrájenou nať z jarní cibulky, nahrubo nasekaný špenát, bazalku, muškátový květ, česnek s bílým jogurtem a žloutky.

3. Ke směsi přidejte namočený chléb a promíchejte.

4. Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků a kypřící prášek.

5. Připravenou nádivku přendejte do pekáče o velikosti 25 x 35 cm vyložený pečícím papírem a navrch nádivky položte vločky másla.

6. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 40 minut.

Zdroj: NATURHOUSE

Diskuze k článku

Komentujte

Buďte první kdo bude komentovat!

avatar
  Subscribe  
Upozornit na