Tvarohové knedlíky s letním ovocem

Suroviny: 2 nízkotučné tvarohy, 2 velká vejce, 60 g kokosové mouky, 1 vrchovatá lžíce inulinu, 1 rovná lžíce psyllia, špetka soli, 1/4 lžičky prášku do pečiva, 600 g sezónního ovoce podle chuti, 2 lžíce čekankového sirupu

Tvarohové knedlíky s letním ovocem

Recept pro 4 osoby
1 porce obsahuje 292,8 kcal,
tuky: 19 g, sacharidy: 26,8 g, bílkoviny: 14,1 g

Postup přípravy:

1. Tvaroh,vejce, kokosovou mouku, inulin, psyllium, sůl a prášek do pečiva smícháme v misce. Dobře promícháme. Těsto necháme chviličku odstát, aby psylium nabobtnalo a zpevnilo těsto.

2. Z těsta tvarujeme malé kuličky, které ve vroucí vodě vaříme asi 2–3 minuty. Knedlíčky vylovíme a necháme odstát, zpočátku jsou hodně měkké,  ale po pár minutách zpevní a dobře drží tvar.

3. Ovoce nakrájíme a 5 minut povaříme, aby pustilo šťávu.Vmícháme čekankový sirup.

Tip: Knedlíky podáváme přelité ovocem a zdobené zakysanou smetanou.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na