Treska s bílými fazolemi, špenátem a rozinkami

Potřebujete: 300 g mírně osolené tresky, 1/2 cibule, 2 stroužky česneku, 150 g čerstvého špenátu, 150 g sterilovaných bílých fazolí, 50 g rozinek,hladkou mouku, pepř, sůl, rostlinný olej.

Treska s bílými fazolemi, špenátem a rozinkami

Recept pro 4 osoby
1 porce obsahuje 168 kcal,
tuky: 29 g, sacharidy: 6 g, bílkoviny: 19 g

Postup přípravy:

1. Špenát omyjte a spařte vroucí vodou, sterilované fazole slijte, cibuli nakrájejte na jemné proužky a česnek očistěte.

2. Tresku omyjte, osušte, nakrájejte na 2cm kostky, okořeňte a jemně obalte v hladké mouce. Na teflonové pánvi s minimem oleje poté tresčí kostky opečte.

3. Na pánvi opět rozehřejte minimum oleje a na něm opečte dozlatova cibuli a prolisovaný česnek. Přidejte spařený špenát a propečte s cibulí tak,aby se spojily. Můžete podle chuti okořenit. Rozinky slijte, přidejte do pánve a opět propečte. Dále přidejte fazole a opečené kousky ryby i se šťávou, která z nich stekla. Pokud je směs suchá, podlijte ji, nejlépe rybím vývarem, a nechte 15 min. pod pokličkou mírně dusit.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na