
Honí mě mlsná, ale mám cukrovku: Dopřejte si zdravé mlsání pro diabetiky
Suroviny: 1 cibule, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 200 ml smetany ke šlehání (33 %), 2× 400 g krájených rajčat v plechovce, 1 lžička cukru krupice, 2 lžíce rajčatového pyré, 500 ml zeleninového vývaru, 200 g oblíbených menších těstovin, hrst sekané petrželové natě, slunečnicový olej, sůl, čerstvě mletý pepř
1. V hrnci rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli s mrkví.
2. Prolisujte česnek a přidejte ke směsi, poté přidejte rajčata, rajčatové pyré, cukr a zalijte vývarem.
3. Vařte zhruba 30 minut a poté dochuťte solí a pepřem. Mezitím si také uvařte těstoviny dle návodu na obalu.
4. Polévku rozmixujte, přidejte do ní smetanu a těstoviny a podávejte s petrželkou.
TIP! Místo krájených rajčat z plechovky zkuste i čerstvá. Polévka pak bude zase chutnat o něco jinak. Jaká doporučujeme? Např. ta, která celoročně dodává Zemědělské družstvo Haňovice.
Zdroj: www.akademiekvality.cz
689
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný