
Tofu s hráškem a arašídovou omáčkou

Potřebujete: 1/3 hrnku nesoleného arašídového másla, 3 lžičky rýžového octa, 2 lžičky sójové omáčky, 2 lžičky hnědého cukru (lze nahradit sladidlem), 2 lžičky chilli omáčky, 1 balíček přírodního tofu, 4 lžičky řepkového oleje, 1 balení mraženého sladkého hrášku, 2 lžičky jemně nasekaného zázvoru, 3 stroužky česneku, 4 lžíce pražených nesolených araršídů, 2 hrnky vařené naturální rýže.
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 514 kcal,
tuky: 26,5 g, sacharidy: 48,4 g, bílkoviny: 22,5 g
Postup přípravy:
1. Arašídové máslo smíchejte s rýžovým octem, sójovou omáčkou,cukrem či sladidlem a chilli omáčkou ve středně velké misce. Míchejte,dokud není směs hladká, pak odložte stranou.
2. Tofu osušte ubrouskem a nakrájejte na kostky. Na větší teflonové pánvi rozehřejte 2 lžičky oleje, přidejte tofu a za občasného míchání ho orestujte ze všech stran dozlatova. Přesuňte tofu na talíř.
3. Zbývající olej ve stejné pánvi opět rozehřejte, přidejte hrášek, zázvor a utřený, nebo najemno nasekaný česnek. Vše restujte, dokud zázvor a česnek nevoní a hrášek nerozmrzne (asi 2–3 minuty). Podle potřeby velmi mírně podlijte vodou, zmírněte plamen a vařte cca další 3–4 minuty. Zeleninovou směs odložte na talíř.
4. Směs s arašídovým máslem vložte do stejné pánve a na velmi mírném plameni za stálého míchání rozehřejte cca 30 vteřin. Vmíchejte hrášek, tofu a za občasného míchání ohřejte.
Tip: Servírujte s vařenou rýží,každou porci posypejte nasekanými praženými arašídy.
966
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný