
Těstoviny se špenátovo-brokolicovou omáčkou

Suroviny: 500 g oblíbených těstovin, 200 ml 33 % smetany ke šlehání, 300 g mraženého listového špenátu, 1 brokolice, 1 stroužek česneku, 150 ml zeleninového vývaru, čerstvá citronová šťáva, olivový olej, sůl, čerstvě mletý pepř, oblíbený tvrdý sýr k podávání
Počet porcí: 5
1 porce obsahuje = 632 kcal,
tuky: 22,6 g, sacharidy: 79,4 g, bílkoviny: 25,2 g
Doba přípravy: 35 minut
Náročnost: **
Postup přípravy:
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
2. Na pánvi rozpalte olej a přidejte špenát a nechte ho povolit.
3. Brokolici rozdělte, spařte v horké vodě a ihned omyjte v ledové vodě, tak zůstane hezky zelená.
4. Polovinu brokolice přidejte ke špenátu, prolisujte česnek, zalijte vývarem a nechte projít varem. Směs rozmixujte, přidejte smetanu a znovu krátce povařte. Poté dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
5. Omáčku promíchejte s těstovinami a podávejte se zbylými kousky brokolice a strouhaným sýrem.
Zdroj: akademiekvality.cz
322
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný