Těstoviny s houbovou omáčkou

Suroviny: 500 g těstovin – např. širokých nudlí, 3 hrsti čerstvých hub, 2 lžíce zakysané smetany, 1 velký stroužek česneku, čerstvá majoránka, čerstvá pažitka, slunečnicový olej, sůl, čerstvě mletý pepř

Těstoviny s houbovou omáčkou

Počet porcí: 6
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: **

Postup přípravy:

1. Těstoviny uvařte podle návodu na balení.
2. V pánvi na rozehřátém oleji orestujte směs hub s prolisovaným stroužkem česneku. Osolte a opepřete dle chuti.
3. Poté, co se ze směsi odpaří většina vody, přidejte zakysanou smetanu.
4. Těstoviny vmíchejte do omáčky a podávejte zasypané čerstvými bylinkami.

TIP: Pokud rádi vaříte z poctivých lokálních surovin, zkuste smetanu ze Zemědělského družstva Senice na Hané. Tato lahůdka s nadstandardním obsahem tuku 33 % vznikla prokysáním Farmářské smetany na šlehání a smetanové kultury a v roce 2017 získala ocenění Regionální potravina v Olomouckém kraji.

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x