Kvalitní strava prospívá našemu srdci
Čínští odborníci uvádí, že více než dvěma třetinám úmrtí zapříčiněných srdečními komplikacemi by se dalo předejít za pomoci kvalitní a zdravé stravy.
zobrazit celé >Čínští odborníci uvádí, že více než dvěma třetinám úmrtí zapříčiněných srdečními komplikacemi by se dalo předejít za pomoci kvalitní a zdravé stravy.
zobrazit celé >Vybíráte novou inzulinovou pumpu či glukózový senzor a nejste si jistí, která kritéria jsou pro výběr nejdůležitější? MUDr. Klára Sochorová a edukační sestřičky z pražského IKEMU v listopadovém čísle časopisu…
zobrazit celé >Nízkosacharidové “Low Carb” stravování se umožňuje diabetikům mlsat bez zbytečných výkyvů glykémie. Nechte se inspirovat dnešním receptem na nízkosacharidový krémový dort, který se hodí pro každou příležitost.
zobrazit celé >Tento rok zásadně proměnil kromě jiného i náš každodenní způsob života. Většina z nás se nečekaně přesunula z kanceláří na home office. Kromě změn v organizaci práce jsme byli nuceni…
zobrazit celé >Podle zjištění nové studie se lidé při hledání vysoce kalorických potravin dodnes, po vzoru našich předků, spoléhají na “instinkty lovce a sběrače”. Výzkum s více než 500 účastníky odhalil, že…
zobrazit celé >Kysané zelí má příznivý vliv na náš organismus, jelikož obsahuje velké množství zdraví prospěšných vitamínů i minerálů a navíc pomáhá posílit naši imunitu. Nechte se inspirovat podzimním receptem ze zelí….
zobrazit celé >V loňském roce pracovala z domova jen zhruba čtyři procenta Čechů. Kvůli opatřením proti šíření koronaviru se letos na jaře jejich počet téměř zdesetinásobil a lidí pracujících v režimu home…
zobrazit celé >Již počtyřiadvacáté se uskuteční tradiční akce Den zdraví se STOBem, a to v sobotu 7. 11. od 10 hodin. Letošní ročník z důvodu nepříznivé epidemiologické situace proběhne ONLINE na platformě…
zobrazit celé >Nízkosacharidové “Low Carb” stravování se umožňuje diabetikům stravovat se bez zbytečných výkyvů glykémie. Nechte se inspirovat dnešním receptem a připravte si chutný nízkosacharidový oběd či teplou večeři.
zobrazit celé >Základní živinou ovlivňující glykemii po jídle jsou sacharidy. Naučit se počítat množství sacharidů ve stravě je proto jednou z podstatných dovedností, kterou si každý člověk s diabetem musí osvojit. Tuky…
zobrazit celé >