Články - mám diabetes 2. typu

Nešťastný jojo efekt

Jojo efekt je přirozený průvodce radikálních diet. Většina z těch, kteří někdy redukční diety vyzkoušeli, už na vlastní kůži zjistila, že daleko obtížnější, než zhubnout, je váhové úbytky si udržet.

zobrazit celé >

Ananas chocholatý

Ananas (Ananas comosus) se stal v posledních letech velmi populárním exotickým ovocem. Svůj podíl na to mají i informace, že ananas obsahuje látky enzymatické povahy usnadňující hubnutí, .

zobrazit celé >

Stévie sladká

Stévie (Stevia rebaudiana), nazývána též sladkou trávou nebo bojovníkem proti obezitě, je bylina, jejíž význam stále roste. Jedná se o divokou rostlinu původem z Jižní Ameriky, kde ji znali místní…

zobrazit celé >

Jsou diavýrobky nutné?

Speciální „dia výrobky“ nejsou pro diabetiky nezbytné. Diabetik nepotřebuje diavýrobky ani diapotraviny ke svému plnohodnotnému životu. Stačí, když si na konzumované potravině nebo nápoji přečte složení, hlavně obsah sacharidů a…

zobrazit celé >

Glykemický index

Glykemický index (GI) definuje schopnost sacharidů zvýšit hladinu glukózy v krvi. Zvýšení glykemie provokuje slinivku břišní k vyplavení hormonu inzulinu. Čím více hladina cukru po jídle stoupne, tím je třeba více…

zobrazit celé >

Co v tabulkách obvykle nenajdete?

Většina diabetiků denně konzumuje potraviny, u kterých si umí spočítat sacharidové jednotky. V dnešní době se stále rozšiřuje nabídka potraviny, včetně méně známých druhu, a diabetici si někdy nejsou jistí jejich…

zobrazit celé >