Články - mám diabetes 2. typu

DIACEL lyžoval v Dolomitech

Jubilejní, desátý lyžařský zájezd Diacelu Písek o jarních prázdninách 2017 měl být trochu výjimečný, proto padla volba na Itálii, konkrétně lyžařské středisko Val di Fiemme –Alpe Cermis v italských Dolomitech.

zobrazit celé >

Kávové oválky

Potřebujete: 300g hladké mouky,250g másla,1 balíček vanilkového cukru 1,sladidlo,1 žloutek, 2 lžičky mleté kávy 2,150g másla,3 lžíce tuzemského rumu

zobrazit celé >

Diabetická nefropatie

Při neuspokojivé kompenzaci cukrovky se diabetik nachází většinu času v pásmu zvýšené hladiny cukru v krvi (tzv. hyperglykemie), která poškozuje různé orgány včetně ledvin. K jejich poškození dochází několika mechanismy.

zobrazit celé >

Telecí roláda se špenátem

Potřebujete: 600 g telecí kýty; 400 g mladých lístků špenátu, 3 polévkové lžíce řepkového oleje pro tepelnou úpravu, sůl, pepř; 100 g plátků krůtích, prsou, 2 listy medvědího česneku (nebo,…

zobrazit celé >

Léčitelské umění starých indiánů

Podle aztécké tradice lékařství vynalezli Toltékové. Prvními toltéckými lékaři byli čtyři mudrci, kteří znali rostliny a věděli, zda jsou léčivé, smrtící, nebo prostě škodlivé. Ze spojení bylinářství, magie a astrologie…

zobrazit celé >

Test: Máte riziko diabetu?

Přestože většina z čtenářů tohoto magazínu již kratší nebo delší dobu žije s nezvaným hostem – DIABETEM, má určitě každý ve svém okolí řadu „zdravých“ příbuzných, kamarádů a známých, kteří…

zobrazit celé >

Jaký sport si vybrat?

Dá se říci, že z drtivě většiny to záleží čistě na vašich osobních preferencích. Dělejte to, co máte rádi, protože sport by vás měl bavit. Pokud se pustíte do cvičení,…

zobrazit celé >

Vyražte na běžky

Ve stopách Hanče a Vrbaty za lepší kondicí a radostí z pohybu. Než začnete, je tady malý rádce…Něco o vybavení, stylech a užitečnosti běhu na lyžích.

zobrazit celé >

Glykemický index

Glykemický index (GI) definuje schopnost sacharidů zvýšit hladinu glukózy v krvi. Zvýšení glykemie provokuje slinivku břišní k vyplavení hormonu inzulinu. Čím více hladina cukru po jídle stoupne, tím je třeba více…

zobrazit celé >